Valitse sivu

Maalaus- ja valokuvanäyttely Huovilan ladossa 28.5. alkaen

Näyttely avoinna:

  • 28.5.-30.6. ti-su klo 11.00-17.00
  • 1.7.-20.8. ti-su klo 11.00-18.00

Päivälippu 5,00 €, kausikortti 10,00 €
Sisältää opastuksen (ti-su klo 13) sekä näyttelyiden ja museon sisäänpääsymaksut.
Huom! Maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen (lipunmyynti, kahvio ja kasvimyynti).

Maalauksia maalta, melkein kaupungista

Matti Happonen(s.1957) on noin kymmenen vuotta sitten Järvelään muuttanut kuvanveistäjä ja taidemaalari. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut kymmeniin ryhmä- sekä jyryytettyihin yhteisnäyttelyihin. Teoksia on mm. Suomen valtion, Lahden taidemuseon kokoelmissa sekä yksityiskokoelmissa Suomessa ja ulkomailla. Työskentelynsä ohella Happonen opettaa Lahden Muotoiluinstituutissa.

Taiteen lähtökohtana hänellä on jo pitkään ollut ihmisen ja luonnon vuorovaikutus. Luonnosta on haettu henkistä että fyysistä turvallisuutta. Teosten syntyyn on vaikuttanut jokin henkilökohtainen havainto tai tunne, jonka kokee luonnossa kulkiessa. Teoksissa on käytetty erilaisia suojaa antavia rakenteita, reviirimerkkejä ja paikkoja. Teemoja on käsitelty erilaisin tekniikoin: maalauksia, veistoksia ja tilateoksia. Maalauksiin on joskus lisätty kolmiulotteisia taloja tai puita esittäviä elementtejä, jotka toimivat ihmisen symboleina. On etsitty ajatuksellista kerroksellisuutta ja sellaisia ulottuvuuksia, joista ihmiselämä muodostuu.

Huovilassa on esillä suurikokoisia akryyli- ja öljyvärimaalauksia sekä tilateos.

Valokuvia maalta, melkein kaupungista

Mikko Kerttula (s.1984) on Lahden Muotoiluinsituutin alumni ja vapaa valokuvaaja joka työskentelee henkilökohtaisten dokumenttiprojektien lisäksi myös kaupallisen valokuvauksen parissa. Keväällä 2016, Kerttula valmistui valokuvajournalismin maisteriksi Keski-Ruotsin yliopistosta.

Kärkölä: maalla, melkein kaupungissa on vaihtuva kokoelma valokuvia Kärkölän kunnan asukkaista, paikoista ja tunnelmista. Teoksen lähtökohtana on ollut valokuvaajan halu tutkia ja tallentaa synnyinkuntansa arkea ja siihen kohdistuvaa murrosta.

Kerttula on toteuttanut projektin useassa vaiheessa, kuvaamalla Kärkölän alueella vuodesta 2008 lähtien. Kaiken kaikkiaan teokseen on jo tallentunut satoja valokuvia, joista on tuotettu monenlaisia kokonaisuuksia, niin näyttelyiden, videoteosten kuin kirjavedosten muodossa. Kuvia esitellään nyt ensimmäisen kerran paikalliselle yleisölle kunnan suositussa kesäkohteessa Huovilan Puistossa. Samalla näyttelyn valokuvat juhlistavat Kärkölän tärkeää juhlavuotta, kun tämä Päijät-Hämeessä sijaitseva pieni kunta täytti kunnioitettavat 150 vuotta helmikuussa 2017.