fbpx
Valitse sivu

Uuteen lukukirjastoon liki 300 kirjaa

Edessä Vuokkoharjun oppilaskunnan hallitus. Taustalla kampanja- ja kuntaväkeä. Pöydällä uusi lukukirjasto.Vuokkoharjun koulun 1.-4. lk oppilaiden lukukirjasto jouduttiin hävittämään koulun sisäilman epäpuhtauksien vuoksi. Vuokkoharjun oppilaskunta, ohjaajanaan opettaja Jaana Vanhanen, päätti marraskuussa haastaa kuntalaiset perustamaan uutta lukukirjastoa ja samalla edistämään koululaisten lukemista.

Oppilaskunta nimesi Leena Reimanin (Kärkölän sivistys- ja hyvinvointilautakunta) kirjakummiksi edistämään haastetta.

Kauppias Sirpa Kaalikoski (K-Rauta, Neste-huoltamo) ja Leena Reiman suunnittelivat haastekampanjan. Mukaan kutsuttiin Saara Heikkinen Fotolinestä. Tämän myötä kuntalaisilla oli Järvelässä kaksi paikkaa, mistä lunastaa lukukirjastoon kirjoja: Nesteen huoltamo ja Aurinkotorin Fotoline.

Kaalikoski ja Reiman lähestyivät eri kustantamoita, jotka toimittivat haastekampanjaan lasten lukukirjoja. Kirjoja myytiin kuntalaisille kymmenen euron kappalehintaan. Ostajat saattoivat halutessaan kirjata lahjoittajan tiedot kirjan esilehdelle. Kirjat jäivät Nesteelle ja Fotolineen, mistä ne toimitettiin luovutettavaksi Vuokkoharjun oppilaskunnalle.

Kuntalaiset ovat luonnollisesti voineet osallistua haastekampanjaan ostamalla uusia lasten lukukirjoja muualtakin.

Haastekampanjan aikana Vuokkoharjun oppilaiden lukikirjastoon kertyi lähes 300 uutta kirjaa. Kirjat luovutettiin Vuokkoharjun oppilaille torstaina 25.1.2017.

Haastekampanjaan kirjoja toimittaneet kustantamot: Karisto, Kustannus Mäkelä, Otava, Pieni Karhu, Satupata, Tammi. Vuokkoharjun oppilaskunta haluaa kiittää näitä kustantamoja.

Kuva: Edessä Vuokkoharjun oppilaskunnan hallitus. Taustalla kampanja- ja kuntaväkeä. Pöydällä uusi lukukirjasto.

Teksti ja kuva: Jarkko Juselius