Valitse sivu

Kunnan Kesäpestien haku päättyy 9.3.

työpaikkatreffitKärkölässä on tulevana kesänä tarjolla nuorille kesätöitä erittäin reilusti. Kunta palkkaa omiin yksiköihinsä noin 50 nuorta kahden viikon pituisiin työsuhteisiin ja Koskisen Oy tarjoaa töitä 70–80 nuorelle. Yksityisten ja yritysten kesätyöpaikkoja on tiedossa jo yli kymmenen ja lisää odotetaan vielä tulevaksi. Kärkölän kunta tukee myös yritysten, yksityisten ja yhdistysten työllistämistä 250 €/2vk, jos ne työllistävät kärköläläisen 15–21-vuotiaan nuoren vähintään kahdeksi viikoksi.

Kesätyöhaku starttasi kunnanvirastolla 16.2. Kärkölän Työpaikkatreffien yhteydessä. Tapahtumassa nuoret saivat tietoa mm. kesätyöpaikoista, kouluttautumisvaihtoehdoista, 4H-yrittäjyydestä, työllistämisestä ja siihen liittyvistä tuista ja palveluista sekä pääsivät tapaamaan työnantajia. Tämän vuoden treffeillä olivat mukana Lahden 4H-yhdistys, Hämeen TE-toimisto, Hyria koulutus, Koulutuskeskus Salpaus, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Koskisen Oy ja Kärkölän kunta.

Kunnan kesäpestitukea hyödyntävien yritysten, yhdistysten ja yksityisten paikat löytyvät täältä, Koskisen paikat täältä.

Yhteyshenkilö: hyvinvointikoordinaattori Petra Nevalainen, 044 770 2212, petra.nevalainen(a)karkola.fi.

Huhtikuussa Kärkölässä koulutetaan myös 4H-yrittäjiä. 4H-yrityskurssi antaa valmiudet perustaa 4H-yrityksen vaikkapa kesätyöpaikaksi. Kurssin aikana ideoidaan yritysten aiheita ja pyritään löytämään jokaiselle itseä kiinnostava yritysidea; kurssille voi tulla jo myös valmiin yritysidean kanssa. Kurssilaiset saavat 4H-yritysoppaan sekä todistuksen kurssille osallistumisesta. Kurssi on tarkoitettu 13–28-vuotiaille ja se on osallistujille ilmainen.

Kaikenikäisiä kuntalaisia varten järjestetään huhtikuussa myös Hygieniapassin osaamistesti. Testi on maksullinen, mutta kohtuuhintainen ja se sisältää osaamistestin ja todistuksen. Hyväksytysti suoritetusta testistä saa hygieniapassin, joka on voimassa toistaiseksi. Hygieniapassia tarvitaan esimerkiksi kahviloiden, ravintoloiden, suurkeittiöiden, erilaisten kioskien, pikaruokaravintoloiden, elintarvikemyymälöiden ja elintarvikkeita valmistavien tehtaiden työtehtävissä.
Lisätietoja
: 4H-yrityskurssi, osaamistesti

Yhteyshenkilö: etsivä nuorisotyöntekijä Sanna Nevalainen, 044 770 2173, sanna.nevalainen(a)karkola.fi