Valitse sivu

lahjoitettiin Kärkölän koulun oppilaille 28.9.

Kehittyvä Kärkölä ry järjesti yhdessä Kärkölän kunnan kanssa hyväntekeväisyyshuutokaupan Lappilinnassa 16.9.2018. Huutokaupan tuotto, 4079,77 €, lahjoitettiin kokonaisuudessaan Kärkölän Yhtenäiskoulun oppilaiden hyväksi. Lahjoituksen ottivat vastaan oppilasvaliokuntien edustajat Opintien koululla perjantaina 28.9.

Lapset olivat etukäteen haaveilleet noin 500 eurosta, joten yllätys oli suuri kun summa olikin moninkertainen. Suunnitelmia ja toiveita oli luokissa ja kaveriporukoissa pyöritelty enemmänkin, mutta tärkeimmäksi nousivat 0-4 luokkien keskuudessa erilaiset perusliikuntavälineet välitunneille. 0-4 luokilla on toista vuotta käytössä pidennetty välitunti keskellä päivää, mikä koetaan äärimmäisen hyvänä ja tarpeellisena. Lapset pääsevät kunnolla ulos, liikkumaan ja olemaan lapsia. Toivelistalla on jalka- ja koripalloja, hiekkalaatikon välineitä (lapiot, ämpärit yms.), maalivahdin hanskat jalkapalloon ja hyppynaruja. Keppihevosia toivottiin erityisen paljon ja isommista välineistä mukaan pääsi keinu.

5-9 luokkalaisten suurin toive oli pallojen ja välineiden lisäksi saada ulos penkkejä. Takapihan puolelle toivotaan keinuja, kiipeilytelineitä ja muutamaa penkkiä. Toiveissa on myös välipala-automaatti, josta voisi ostaa hedelmiä ja muuta terveellistä (enimmäkseen) tukemaan pitkiä päiviä ja liikuntatuntien jälkeistä tarvetta. Parempana vaihtoehtona ehdotettiin kuitenkin, että koulun ruokalasta voisi esim. iltapäivisin ostaa samalla lailla terveellistä välipalaa pikkurahalla.

lahjoitus

Kuvassa:

eturivi vasemmalta:
Iida, Jose, Emma, Lili ja Eemeli

takarivi vasemmalta:
Kari Julkunen (Kehittyvä Kärkölä ry), Viivi, Saga, Pyry, Marko Pöllänen (Tankki Baari) ja Antero Aaltonen (Kehittyvä Kärkölä ry)