fbpx
Valitse sivu

Kasvomaskien käyttösuositus lisäsuojana

Jokaisen kuntalaisen tulee huolehtia edelleen fyysisten kontaktien välttämisestä ja turvallisten etäisyyksien pitämisestä. Tehostetun käsihygienian sekä ohjeiden mukainen yskimisen ja aivastusten suojaaminen ovat edelleen riittävien turvavälien ohella tärkeimmät suojautumisen keinot jokaiselle kuntalaiselle.

Kärkölän kunta suosittelee THL:n linjauksen mukaisesti, että maskeja olisi hyvä käyttää niissä tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voi välttää. Maskien käyttöä ei kuitenkaan suositella alle 15-vuotiaille. Kärkölän kunta suosittelee maskien käyttöä joukkoliikenteessä erityisesti ruuhka-aikoina. Kunnan järjestämässä Omppukyydissä käytetään kasvomaskeja.

Jokainen kuntalainen hankkii tarvitsemansa maskit lähtökohtaisesti itse. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä vastaa maskien jakamisesta taloudellisesti heikommassa asemassa oleville kuntalaisille. Yhtymä tiedottaa käytännön toimista ja maskien noutopisteestä mahdollisimman pian.

Käytetyt kertakäyttöiset kasvomaskit lajitellaan energiajätteeseen. Älä heitä käytettyä maskia kadulle, luontoon tai viemäriin.

Kärkölä kuuluu Päijät-Hämeen sairaanhoitopiiriin ja kunnan sote-palveluista vastaa hyvinvointiyhtymä.

Lue lisää: THL:n suositus kasvomaskien käytöstä ja kasvomaskien käyttöohje

Päivystysapu 

Puhelin 116 117
Päivystysavun numero palvelee ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä. 

Jos kärsit hengitystieinfektio-oireista ja epäilet koronavirustartuntaa, ota terveydenhuoltoon yhteyttä puhelimitse. Myös omaolo.fi -palvelussa voi tehdä oirearvion, joka ohjaa tarvittaessa terveydenhuollon avun piiriin. 

Hyvinvointiyhtymä ottaa koronavirusnäytteitä myös lievistä hengitystieinfektio-oireista kärsivistä potilaista, jos on syytä epäillä koronavirustartuntaa. Näytteenottoon hakeudutaan soittamalla Päivystysavun numeroon 116 117. Numerosta saa tarvittavat toiminta- ja kotihoito-ohjeet. Lisätietoa hyvinvointiyhtymän sivuilta

Valtakunnallinen neuvontanumero 

Puhelin 0295 535 535 
Neuvonta on auki arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Puhelinpalvelussa ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta.

Neuvontaa on mahdollista saada myös tekstiviestillä numerossa 050 902 0163. Tekstiviestineuvonta on henkilöille, jotka eivät kuulovamman tai muun syyn takia voi käyttää puhelinta.

Muuta huomioitavaa

Kärkölän Yhtenäiskoulun lukuvuoden koulutyö on alkanut lähiopetuksessa. Varhaiskasvatuksen tai koulun tiloihin ei saa tulla kukaan lapsi tai aikuinen hengitystieinfektio-oireisena ennen kuin mahdollinen koronavirustartunta on suljettu pois testeillä.  Muiden kuin lasten sekä varhaiskasvatuksen ja koulun henkilökunnan oleskelua varhaiskasvatuksen tai koulun alueella tulee välttää varhaiskasvatuksen ja koulun toiminta-aikana.

Matkustamista tulee edelleen välttää ja huomioitavaa on, että virustilanne vaihtelee myös maan sisällä. Pääkaupunkiseudun tilanne on heikompi kuin matkustusrajoituksissa edellytetään.

THL:n verkkosivuilta tulee tarkistaa hallituksen matkustusrajoitukset ja ulkomailta palaavien 14 vuorokauden karanteenisuositukset. 

Kunta on antanut kunnan henkilöstölle suosituksen matkailun välttämisestä ja erityisesti matkustusrajoitusten huomioimisesta vapaa-ajalla.

Lisätietoja:
Markku Koskinen, pormestari, 045 160 4164, markku.koskinen(a)karkola.fi
Jouni Nieminen, kansliapäällikkö, 044 770 2206, jouni.nieminen(a)karkola.fi