Valitse sivu

Lastenkulttuurikeskus Efektin vuosittainen tarjouspyyntöhaku eri taiteen alojen kulttuurivierailuista on käynnistynyt. Efekti etsii työpajoja, esityksiä, taiteilijakäyntejä ja muita kulttuurivierailuja päijäthämäläisiin päiväkoteihin ja kouluihin.

Kulttuurivierailut toteutetaan ensisijaisesti päiväkotien ja koulujen omissa tiloissa ja ne ajoittuvat syyslukukauteen. Yhdeltä toimijalta pyritään hankkimaan 5–20 vierailukokonaisuutta. Lopulliset valinnat kulttuurivierailujen ostoista tekee Efektin ohjausryhmä.

Efektin toiminta

Lastenkulttuurikeskus Efektin toiminta kattaa kaikki Päijät-Hämeen alueen kunnat. Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin kulttuuripalvelut. Efekti pyrkii toiminnallaan edistämään luovien taitojen harjoittamista sekä varmistamaan lasten säännölliset kokemukset ja elämykset taiteesta ja kulttuurista.

Syksyllä 2020 emme ole voineet järjestää perinteisiä vierailuja kouluille ja päiväkodeille. Tämän ajanjakson ajan on kouluja Lastenkulttuurikeskus Efektin toimesta kiertänyt Sirkus Efektos, joka on tuonut kulttuurielämyksen alakoulujen pihoille koronaturvallisesti. Syksyn aikana Sirkus Efektos esiintyi 57 kertaa noin 2400 alakoululaiselle ympäri Päijät-Hämettä. Keväällä 2021 Sirkus Efektos jatkaa kiertuettaan Lahdessa vielä noin 40 esityksen verran.

Vuonna 2019 Efekti osti noin 120 kulttuurivierailukokonaisuutta kouluihin ja päiväkoteihin. Vierailuihin osallistuu n. 11300 lasta ja ne työllistivät n. 17 taitelijaa tai taiteilijaryhmää. Vuonna 2019 avoimen tarjouspyynnön kautta saatiin 48 tarjousta, mikä kertoo kulttuurialan osaajien kiinnostuksesta Efektiä kohtaan. Hakemusten taso oli korkea. Mukaan valittiin kulttuurialan ammattilaisten hankkeita Päijät-Hämeestä ja muualta Suomesta.

Kulttuurivierailujen avoimet tarjoukset voi jättää tiistaihin 6.4. klo 12.00 mennessä sähköisellä lomakkeella: https://forms.gle/6qCDSFLSiRwTmgjRA.

Lahden Lasten 38. Talvikarnevaalit

Jo 38. kertaa järjestettävät Lahden Lasten Talvikarnevaalit jouduttiin alkuvuodesta pandemiatilanteen ja tiukkojen rajoitusten vuoksi siirtämään huhtikuulle 2021. Valitettavasti uudelleen huonontuneen koronapandemiatilanteen vuoksi ei suunniteltu ajankohta 7.-18.4.2021 ole myöskään mahdollinen festivaalin toteutukseen. 

Festivaalin teema tänä vuonna on Uusin askelin eteenpäin. Teeman siivittämänä otamme siis uuden askeleen uuteen suuntaan ja viemme festivaalin sinne missä yleisömme tällä hetkellä on eli suoraan päiväkoteihin ja alakouluihin. Toukokuussa järjestämme ulkoilmaesityksiä Talvikarnevaalien hengessä lahtelaisten päiväkotien ja alakoulujen pihoilla. Lisäksi Lahden Nuorisoteatteri järjestää kaupunkisuunnistuksen, johon otamme ilmoittautumisia vastaan myöhemmin toukokuun aikana.

Voit tarjota esitystäsi keväisille Talvikarnevaaleille avoimen esiintyjähaun kautta. Etsimme eri taiteenalojen esityksiä, jotka on mahdollista toteuttaa säässä kuin säässä ja hyvin kevyellä teknisellä toteutuksella päiväkotien ja alakoulujen pihoilla, arkiaamupäivisin ajalla 17.-28.5.2021.

Linkki esiintyjähakuun on avoinna tiistaihin 6.4. klo 12.00 asti: https://forms.gle/rXGPEJXBD2CShDh36

Näillä järjestelyillä pyrimme takaamaan sen, että yleisömme voi osallistua tapahtumiin turvallisesti ja aito vuorovaikutus taiteilijoiden ja lasten välillä säilyy. Festivaalin pääpaino halutaan poikkeusaikoinakin pitää elävän taiteen kokemisessa.

Lisätietoja: Henna Keihäs, kulttuurituottaja, Lahden kaupunki, henna.keihas(a)lahti.fi, 050 3836551

www.phlastenkulttuuri.fi
www.talvikarnevaalit.fi