Valitse sivu

Lahden kaupunkiseutusuunnitelman (KSS) ja Päijät-Hämeen rakennemallin luonnosvaiheen työpaja

Aika: 4. ja 5.5.2022 (osallistuminen yhtenä päivänä yhteen kahden tunnin osioon)
Paikka: Ravintola Kokka, Suvantosali, Borupinraitti 4, 15140 Lahti
Ilmoittauduhttps://q.surveypal.com/tyopaja5-2022

Tule suunnittelemaan – missä tulevaisuudessa asutaan, työskennellään ja liikutaan

Kahden päivän työpajassa on eri ryhmille omia kahden tunnin aikavarauksia. Mikäli oman sidosryhmäsi aika ei sovi sinulle tai se on täynnä, voit ilmoittautua myös johonkin muuhun ryhmään. Kaikissa ryhmissä tilaisuuden sisältö on sama, osallistu siis vain yhteen ryhmään, vaikka toimisitkin useassa sidosryhmässä.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennakkoon https://q.surveypal.com/tyopaja5-2022

Keskiviikko 4.5.2022
Päijät-Hämeen kunnat, naapurikunnat ja -liitot 9:00-11:00
Elinkeinot, kauppa 12:00-14:00
Järjestöt ja asukkaat 14:30-16:30

Torstai 5.5.2022
Viranomaiset ja luontojärjestöt 12:00-14:00
Luottamushenkilöt ja media 14:30-17:00
Suunnitteluryhmät (KSS ja rakennemalli) 17:00-20:00

Työpajassa eri luonnosvaihtoehtoja suunnitellaan yhdessä karttojen ääressä. Näkemyksesi ja erityisosaamisesi asumisen, työpaikkojen, viherverkoston ja liikenteen osalta on meille arvokasta.

Mikä on KSS ja rakennemalli?

Lahden kaupunkiseudulla on maankäytön, asumisen ja liikenteen seudullinen MAL-suunnitelma valtion kanssa. Sopimuksen piiriin kuuluvat Lahden kaupungin lisäksi Orimattilan ja Heinolan kaupungit sekä Hollolan, Asikkalan, Kärkölän ja Iitin kunnat. MAL-sopimus velvoittaa laatimaan alueelle kaupunkiseutusuunnitelman ja Päijät-Hämeen liitto yhdessä Lahden kaupunkiseudun MAL-kuntien sekä Hämeen ja Uudenmaan ELY-keskusten kanssa on käynnistänyt kaupunkiseutusuunnitelman laatimisen. Liitto laatii vastaavan tasoisen suunnitelman myös pohjoisten, Hartolan, Padasjoen ja Sysmän kuntien alueelle yhteistyössä Hämeen ja Uudenmaan ELY-keskusten kanssa. Tästä suunnitelmasta käytetään nimeä Päijät-Hämeen rakennemalli. Kaupunkiseutusuunnitelma ja rakennemalli eivät ole lakisääteisiä kaavoja, mutta ne toimivat hyvänä pohjana kuntien yleiskaavan laadinnalle sekä kokonaismaakuntakaavan uudistamiselle.

Lahden kaupunkiseutusuunnitelmaan ja Päijät-Hämeen rakennemalliin on mahdollista tutustua Päijät-Hämeen liiton nettisivustolla. Toistaiseksi sieltä löytyy materiaalia lähtötiedoista, nykytilasta, tavoitteista ja joistain jo valmistuneista selvityksistä.

Työpajat järjestää Päijät-Hämeen liitto