Valitse sivu

Lappilan Vellingmäen puhtaanveden jakelupiste ja putkirikko

Lappilan Vellinginmäentiellä on tiistaina 5.7.2022 kaivettu kaapeliurakoitsijan toimesta vesijohto poikki. Vesijohto on korjattu 5.7. ja verkoston huuhtelu on aloitettu, mutta on todennäköistä, että veteen on päässyt mikrobeja.

Putkirikon vaikutusalue on tarkentunut. Klooraus ja vedenkeittokehotus koskee katuja Vellinginmäki, Lappilanraitti, Ylätie ja Alatie. Klooraus on edelleen käynnissä. Klooraus on varatoimenpide, sillä putkirikon yhteydessä vesijohto on likaantunut. Kloorauksen aikana kloorin haju tuntuu selvästi. Kloori tappaa haitalliset mikrobit. Veden kloori ei aiheuta terveyshaittaa vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun. Vedellä voi peseytyä normaalisti.

Vedenkeittokehotus on toistaiseksi edelleen voimassa kyseisellä alueella. Jos kokee saaneensa oireita vedestä, niin yhteys heti terveyskeskukseen tai päivystykseen. Lue lisää toimintaohjeesta keittokehotuksen aikana Päijät-Soten sivuilta.

Nikkarintie ja Nikkarinkuja ovat häiriöalueen ulkopuolella, näillä kaduilla vettä voi käyttää normaalisti.

Vellinginmäen alueelta on otettu vesinäytteitä maanantaina 11.7.2022. Mikäli nämä näytteet ovat puhtaat, voidaan veden klooraus ja keittokehotus purkaa. Tiedotamme näytteiden tuloksista keskiviikkona 13.7.2022. verkkosivuilla www.karkola.fi.

Näytteenotolla varmistetaan vedenlaatu. Kun näytteet ovat puhtaita, tiedotamme vedenkeittokehotuksen päättymisestä erikseen.

Kärkölän Vesi on toimittanut alueelle puhdasta juomavettä, mutta jakelupiste on jouduttu poistamaan ilkivallan vuoksi . Uusi jakelupiste on kunnan varikolla (Opintie 3).

Lisätietoja: Emilia Lehikoinen, tekninen johtaja, 044 770 2056