Valitse sivu

Vietimme tänään 5.12.2022 Kärkölän Yhtenäiskoulun, kirjaston ja liikuntahallin vihkiäistilaisuutta liikuntahallissa. Tervehdyspuheen piti kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Päivi Aaltonen. Aaltonen kiitti puheessaan kaikkia rakennushankkeisiin osallistuneita, niin kunnanvaltuuston- ja rakennushanketyöryhmän jäseniä, kuin kunnan työntekijöitä sekä kuntalaisia, jotka ovat olleet mukana toteuttamassa tärkeää ja turvallista kouluympäristöä.

Tervehdyspuheen jälkeen katsoimme uusien tilojen esittelyvideon, jonka olivat tehneet koulun Mediakerhon oppilaat. Sen jälkeen saimme nauttia 3. luokkalaisten kuoron musiikkiesityksestä.

Varsinaisen juhlapuheen piti Opetushallituksen opetusneuvos Minna Harmanen. Harmanen korosti puheessaan lukutaidon ja lukemisen tärkeyttä sekä monilukutaidon ja lähdekriittisyyden harjoittelua. Nykypäivän digitaalinen ympäristö tuo meille jatkuvasti uutta tietoa, jota pitää osata tulkita. Myös yhteisöllisyyden ja demokratian kannalta lukeminen on elintärkeää, jota meidän tulee vaalia yhdessä. Kirjasto koulun yhteydessä on hieno tuki lasten ja nuorten lukemiseen, joka innostaa varmasti monia käyttämään kirjaston palveluita myös kouluajan jälkeen tulevaisuudessa.

Juhlapuheen jälkeen Kärkölän Yhtenäiskoulun 4A-luokka esitti meille upean Revontulet -liikuntaesityksen ja 6. luokkalaiset olivat tehneet meille hienon Juhlaräpin, joka kertoi hauskasti koulun arjesta. Seuraavaksi katsoimme opetusministeri Li Anderssonin videotervehdyksen.

Andersson totesi puheessaan mm, että: ’’Suomalainen peruskoulu on suomalaisen yhteiskunnan sydän. Opetuksen järjestäminen Suomessa perustuu vahvasti paikallisesti kunnissa ja kouluissa tehtäviin ratkaisuihin.’’… ’’Sote-uudistuksen myötä kunnat ovat jatkossa ensisijaisesti sivistyskuntia, ja sivistystoimen merkitys tulee näkymään kuntapolitiikan olennaisena osana. Sivistyksellisistä palveluista huolehtiminen ja niiden turvaaminen osoittaa, että kunnassa välitetään lasten, nuorten ja perheiden tulevaisuudesta ja hyvinvoinnista. Kunnan panostus koulutuksen laatuun on samalla myös laajemmin panostusta kunnan asukkaiden hyvinvointiin, yhteisöllisyyteen ja tulevaisuuden uskoon.’’… ’’Hyvä juhlaväki, koulurakennukset ovat aina oman paikkakuntansa tärkeimpiä ja myös ihmisten mielissä pisimpään säilyviä julkisia rakennuksia. Lähikoulun ja lähiympäristön merkitys on oppilaiden opinpolulla erittäin suuri. On hienoa havaita, että Kärkölän kunta on tarttunut vahvasti opetuksen ja oppimisen tulevaisuuden tukemiseen rakentamalla uuden oppimisympäristön tämän päivän vaatimusten mukaisiksi. Kiitos siitä kuuluu myös kunnanpäättäjille, sivistystoimen työntekijöille, rakentajille ja kaikille niille, jotka ovat olleet tukemassa tätä kunnianhimoista hanketta. Tällä tervehdyksellä haluan opetus- ja kulttuuriministeriöstä antaa vahvan tuen Kärkölän kunnassa tehdylle työlle. Yhdessä kehittämällä sivistyslaitostamme rakennamme samalla entistä kestävämpää, inhimillisempää ja hyvinvoivaa Suomea meille kaikille.’’

Lopuksi lauloimme yhdessä Maamme-laulun ja siirryimme nauttimaan kakkukahvit Kouluravintola Apilaan. Kiitos kaikille vihkiäistilaisuuteen osallistuneille sekä tilaisuuden järjestäjille. Nautitaan yhdessä uusista upeista tiloistamme!