fbpx
Valitse sivu

Koronatiedotus

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Maailman terveysjärjestö WHO on luokitellut COVID-19-koronavirusepidemian pandemiaksi. Määritelmä tarkoittaa, että tauti on levinnyt laajoille alueille eri puolilla maailmaa.

Hallituksen linjaamien toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Kunnan valmiusryhmä seuraa viranomaisten tilannearvioita ja suosituksia päivittäin ja päättää toimenpiteistä niiden mukaisesti. Kunta tiedottaa mahdollisista muutoksista verkkosivujen lisäksi kunnan Facebook-sivulla. Lisäksi varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen oppilaille ja huoltajille tiedotetaan Wilman kautta. Pyydämme seuraamaan aktiivisesti näitä kanavia.

Mihin otan yhteyttä Kärkölän alueella?

Jos epäilet, että olet saanut koranavirustartunnan,
soita Päivystysapuun p. 116 117.

Päivystysavun numerossa toimii takaisinsoittopalvelu. Numeroon soitettaessa on tärkeää malttaa odottaa, että puhelu ohjautuu vastaajaan, jolloin soittajan numero rekisteröityy takaisinsoittopalveluun. Hätänumeroon 112 tulee soittaa ainoastaan hätätapauksissa.

Tavoitteena on hoitaa lieväoireiset potilaat ensisijaisesti kotona. Jos henkilöllä on merkittävä perussairaus, keuhkosairaus, elimistön puolustusmekanismeja heikentävä lääkitys tai hän on raskaana, näytteenoton tarpeellisuus harkitaan tapauskohtaisesti.

hoitoonhakeutumiskaavio

Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla

Koronaneuvontanumero

Yleistä tietoa koronaviruksesta saa parhaiten valtakunnallisesta, maksuttomasta neuvontapuhelinnumerosta

  • 0295 535 535
  • Neuvonta on auki arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.
  • Valtakunnallinen neuvonta palvelee myös tekstiviestein henkilöitä, jotka kuulovamman tai muun syyn vuoksi eivät voi käyttää puhelinta.

Asiointiapu

Asiointiapu on päättynyt toistaiseksi 7.8.2020 lähtien.

Jos tarvitset asiointiapua, ota yhteyttä Kärkölän kunnan senioriohjaajaan, joka koordinoi vapaaehtoisen lähimmäisapuryhmän toimintaa.

  • 044 770 2232, ma-pe klo 9-12.
  • Apu on tarkoitettu ikääntyneille, perussairaille ja muille korona-aikana apua tarvitseville.  Lähimmäisapuryhmästä voit saada apua kauppa- ja apteekkiasiointiin tai muihin välttämättömiin asiointeihin, jos läheisesi eivät voi auttaa.
  • Asiointiapu toimittaa kotiin vain välttämättömät ravitsemukseen ja lääkehuoltoon tarvittavat tuotteet. Nikotiini- ja alkoholituotteet eivät kuulu toimitusten piiriin.

Tarkemmat tiedot asiointiavusta löydät täältä.

Omppukyydit

Kunta edellyttää, etteivät yli 70-vuotiaat käytä asiointipalveluliikennettä poikkeuslain voimassa ollessa, vaan hyödyntävät muita asiointimahdollisuuksia. Omppuauto ajaa toistaiseksi voimassaolevalla aikataululla ja autossa on avustajia, joille voit omalta pysäkiltäsi antaa ostoslistan sekä ostoksiin varatun rahan. Avustaja toimittaa pysäkille ostokset Omppykyydin paluu aikataulun mukaan.

Lisätietoja Omppukyydeistä: Saija Kelahaara, Senioriohjaaja
puhelin: 044 770 2232

koronaohjeet