fbpx
Valitse sivu

Asiointiapu

Kärkölän kunta tarjoaa poikkeusoloista johtuvaa asiointiapua kauppa- ja apteekkipalveluissa. Palvelu on kohdennettu yli 70-vuotiaille, riskiryhmiin kuuluville ja/tai korona (COVID19) -virusaltistuksen vuoksi karanteenissa oleville kuntalaisille. Kunnan asiointipalvelu on tarkoitettu lyhytaikaiseen tukeen, eikä se tarjoa kotihoidollisia tai kotisairaanhoidollisia palveluita tai neuvontapalveluita.

Ensisijaisena apuna erilaisissa asioinnissa kuntalaisten tulee kääntyä ystävien, naapureiden ja/tai lähimmäisten puoleen. Mikäli kuntalainen on jo kotipalvelun asiakas, hänen tulee tukeutua kotipalvelun asiointiapuun.

Minne otan yhteyttä saadakseni asiointiapua?

  1. Voit ottaa yhteyttä lapsiperheiden, työikäisten ja vammaisten sosiaalipalveluiden ohjaus- ja neuvontanumero Polkuun, p. 03 819 4850 arkisin klo 9-15
    tai
  2. Ikääntyneitä palvelevaan Asiakasohjaus Siiriin, p. 044 482 5050 arkisin ma-ti, to-pe klo 9-15 ja ke 9-16

Palveluissa tehdään yksilöllinen palvelutarpeenarviointi, jonka perusteella kuntalainen ohjataan tarvittaessa Kärkölän kunnan asiointipalvelun piiriin.

Voit soittaa myös suoraan lähimmäisapuryhmää koordinoivalle senioriohjaajalle p. 044 770 2232 arkisin klo 9-12. Senioriohjaaja ei tee palvelutarpeen arviointia, vaan välittää ainoastaan asiointiapua. Mikäli sinulla on tarvetta myös sosiaali- ja terveydenhuollon arviolle, ota yhteyttä edellä mainittuihin yhteistyötahoihin.

Miten Kärkölän asiointiapu toimii?

Senioriohjaaja selvittää avun tarpeesi. Mikäli kuulut avustettavien kohderyhmään, kanssasi sovitaan milloin ja kuka kunnan lähimmäisapuryhmän avustajista saapuu kotiisi.

Avustajat pyrkivät välttämään käteisen ja maksukorttien käyttämistä, joten asiointiavun käyttäjiä ohjataan avaamaan asiakastili S-Market Järvelään ja Kärkölän apteekkiin. Tarvittavat asiakirjat tilin avaamista varten voit pyytää senioriohjaajalta puhelimitse. Mikäli tilin avaaminen ei ole mahdollista, voit käyttää myös käteistä. Avustajilla on mukana tarvittavat lomakkeet.

Avustajalle annetaan kauppa- ja/tai lääkelista, joka on suositeltavaa tehdä etukäteen. Kerralla kannattaa tilata useamman päivän ruuat ja lääkkeet. Ruuat ja lääkkeet toimitetaan sinulle saman päivän aikana. Laita apteekin lääkelistaan myös puhelinnumerosi, jotta apteekin työntekijä voi tarvittaessa soittaa, jos hän tarvitsee lisätietoja lääkityksestäsi. Apteekkiasiointia varten avustaja tarvitsee myös Kela-korttisi.

Asiointiapu toimittaa kotiin vain välttämättömät ravitsemukseen ja lääkehuoltoon tarvittavat tuotteet. Nikotiini- ja alkoholituotteet eivät kuulu toimitusten piiriin.

Keitä kunnan avustajat ovat?

Avustajat ovat kunnan työntekijöitä sekä Kärkölän kunnan lähimmäisapuryhmän vapaaehtoisia. Avustajan tunnistaa henkilökortista. Avustajilla on vaitiolovelvollisuus.

Omppukyyti

Omppukyyti-palveluliikenne liikennöi normaalin aikataulun mukaisesti. Valtioneuvosto on linjannut, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet) ja tämän takia kunta edellyttää, etteivät yli 70-vuotiaat käytä asiointipalveluliikennettä poikkeuslain voimassa ollessa, vaan hyödyntävät muita asiointimahdollisuuksia. Tällä hetkellä jokaisella reitillä on autossa avustajia, joille voit antaa omalta pysäkiltäsi ostoslistan sekä ostoksiin varatun rahan tai tilikortin ja valtakirjan. Avustaja toimittaa pysäkille ostokset Omppukyydin paluuaikataulun mukaan.

Apteekin puolesta-asiointi

Voit tehdä läheisellesi puolesta-asiointi valtuutuksen suomi.fi-palvelussa. Tällöin läheisesi voi noutaa lääkkeesi mistä tahansa apteekista todistamalla henkilöllisyytensä.