Valitse sivu

Ruokamatkailu

Kärkölän syötävän hyvät kylät

Kärkölän syötävän hyvät kylät -ruokamatkailuhankkeella edistetään paikallisen ruokakulttuurin tunnettuutta sekä matkailua alueella ja se perustuu paikalliseen lähiruokaan sekä yrittäjyyteen. Hankeen on tarkoitus tukea paikallisia tuottajia ja ravinnon tarjoajia sekä houkutella matkailijoita alueelle. Samalla sen on tarkoitus vahvistaa alueen yhteisöä ja taloutta.

Hanke pyrkii myös vahvistamaan kyläyhteisöjä, edistämään paikallista kulttuuria ja tarjoamaan kyläläisille mahdollisuuden vaikuttaa oman ympäristönsä kehittämiseen. Hanke tukee tätä kautta myös kyläyhteisöjen elinvoimaisuutta. Hankkeen aikana haluamme kehittää yhdessä uusia toimintatapoja, tuotteita ja tapahtumia, sekä luoda Kärkölään uudenlainen ruokamatkailureitti.

Kärkölä on hakenut Päijänne-Leaderiltä rahoitusta Syötävän hyvät kylät – ruokamatkailuhankkeelle. Hankkeen rahoituspäätöstä ei ole vielä varmentunut.


Tavoitteet

Ruuantuottajat ja ravintolat:

  1. Lisätä kunnan ruokatoimijoiden yhteistyötä ja verkostoitumista sekä yhdessä tekemistä.
  2. Tuoda paikalliset tuottajat ja ravintolat yhteen.
  3. Edistää paikallista ruokakulttuuria ja elintarviketuotantoa.
  4. Luoda kestävän kehityksen periaatteisiin perustuva lähiruokamatkailukonsepti.

Matkailu:

  1. Houkutella matkailijoita alueelle ruokateeman houkuttelevuuden avulla.
  2. Tarjota matkailijoille unohtumaton kokemus paikallisesta ruokakulttuurista ja tuotteista nimellä ”Syö ja juo tiesi läpi Kärkölän.”

Kylät:

  1. Edistää paikallista kulttuuria, perinnettä ja yhteisöllisyyttä kylissä.
  2. Osallistaa kylien ihmiset, yhdistykset ja yritykset oman kylänsä kehittämiseen sekä elinvoiman vahvistamiseen.
  3. Vahvistaa kyläyhteisöjen elinvoimaa ja kehittää niitä houkutteleviksi paikoiksi asua ja vierailla.

Natalie Kuokkanen
Viestintäassistentti 
044 770 2149
Matti Skyttä
Kehityspäällikkö 
044 770 2025

Kärkölän syötävän hyvät kylät Powerpoint-esittely