Valitse sivu

Päijät-Hämeen Ympäristöviikko

Tule mukaan ympäristöviikolle 5.-11.6.2023!

Kärkölässä vietetään Ympäristöviikkoa yhdessä kaikkien Päijät-Hämeen kuntien kanssa. Mukana ovat siis Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun kaikki Päijät-Hämeen kunnat järjestävät yhteistä Ympäristöviikkoa.

Viikko alkaa Maailman ympäristöpäivänä. Kärkölässä se päättyy Kärkölä-päivään Huovilan puistossa, jossa palkitaan vuoden ympäristöteko.

Ympäristöviikon teemana on Kestävä elämäntapa. Kestävällä elämäntavalla tarkoitetaan sellaista elämäntapaa, joka säästää energiaa ja luonnonvaroja.

Tule mukaan

Ympäristöviikkoa toivotaan vietettävän eri tavoilla ja eri tahoilla. Tapahtuma voi olla vaikka päiväkodin luontoretki, vieraslajien poistaminen tai siivoustalkoot.  Ilmoittaudu mukaan järjestämään tempaus tai tapahtuma.

Julistekilpailu

Ympäristöviikon julistekilpailun aiheena on kestävä elämäntapa. Etsimme kuluttamisen vähentämisen lisäksi vaihtoehtoisia tapoja kulutukselle. Kestävän elämäntavan tekojen tekemisen lisäksi niistä kertominen on yhtä tärkeää. Tätä varten on järjestetty yhteinen julistekilpailu, johon on kutsuttu kaikki Päijät-Hämeen ala- ja yläkoululaiset ja lukiolaiset. Osallistuvien töiden tulee olla perillä viimeistään maanantaina 8.5.2023 klo 16. Kilpailutyön voi toteuttaa haluamallaan tekniikalla. Ohjeet osallistumiseen löydät täältä.

Kaikissa kunnissa valitaan palkittava kuntavoittaja ja näistä kaikista kuntavoittajista alueellinen raati valitsee vuoden julisteen. Kisan voittajat palkitaan. Kilpailuun osallistuneista töistä kootaan näyttelyt kuntien kirjastoihin tai vastaaviin julkisiin tiloihin ja kaikki työt ovat nähtävillä Ympäristöviikon Facebook -sivulla.

Kaikki kutsutaan mukaan

Ympäristöviikon vuosittain vaihtuvalla teemalla halutaan nostaa esiin ja lisätä tietoutta yhteiseen ympäristöömme vaikuttavista asioista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan Ympäristöviikkoon. Voit järjestää tapahtuman tai teemapäivän, tai osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin. Tärkeää on huomata, kuinka yhdistämällä voimamme vaikutamme ympäristöön pienilläkin teoilla. Ilmoita tempauksesi tai tapahtumasi mukaan ympäristöviikkoon yhteyshenkilön kautta.

Riitta Hyytiäinen
Ympäristösihteeri 
044 770 2235

Ympäristöviikko

Ympäristöviikko Facebookissa