Valitse sivu

Päijät-Hämeen Ympäristöviikko

Ym­pä­ris­tö­vii­kon ylei­sö­kil­pai­lu käynnissä 11.6.2023 asti. Palkintona viikonloppu Päijänteellä. Lue lisää ja osallistu!

Tule mukaan ympäristöviikolle 5.-11.6.2023!

Kärkölässä vietetään Ympäristöviikkoa yhdessä kaikkien Päijät-Hämeen kuntien kanssa. Mukana ovat siis Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun kaikki Päijät-Hämeen kunnat järjestävät yhteistä Ympäristöviikkoa.

Viikko alkaa Maailman ympäristöpäivänä. Kärkölässä se päättyy Kärkölä-päivään Huovilan puistossa, jossa palkitaan vuoden ympäristöteko.

Ympäristöviikon teemana on Kestävä elämäntapa. Kestävällä elämäntavalla tarkoitetaan sellaista elämäntapaa, joka säästää energiaa ja luonnonvaroja.

Ympäristöviikkoa toivotaan vietettävän eri tavoilla ja eri tahoilla. Tapahtuma voi olla vaikka päiväkodin luontoretki, vieraslajien poistaminen tai siivoustalkoot. Ilmoittaudu mukaan järjestämään tempaus tai tapahtuma.

Ympäristöviikon ohjelma Kärkölässä

5.-11.6. Valokuvasuunnistusta

6.6. alkaen varhaiskasvatuksen ja Nuokun kivitaidetta katukuvassa

7.6. kesäkukkien istutus Kärkölä-kehikkoon

8.6. Avoimet ovet ja hernekeittoa väliaikaisen kunnanviraston tiloissa klo 12-14, Opintie 2

8.6. Ilmastokumppanuussopimuksen allekirjoitus

11.6. Ympäristöpalkinnon saajan julistaminen Kärkölä-päivässä (klo 11-14) Huovilan puistossa

Avoimet ovet ja soppatarjoilu 8.6.

Kärkölän kunta esittelee ympäristöviikolla kunnan toimialojen ajankohtaisia asioita sekä tarjoaa kuntalaisille ja kumppaneille kenttäkeittiöllä tehtyä maukasta hernekeittoa torstaina 8.6.2023 klo 12-14 Opintien koulun pihalla (Opintie 2, Järvelä).

Ohjelma:

12:00 Tilaisuuden avaus, ruokatarjoilu alkaa ja kestää klo 14 asti​
Pormestari allekirjoittaa ympäristökumppanuussopimukset Opti Trading Oy – Vuorimaan tila ja Automaalaamo Autoranta Oy​, Korvenranta Oy:lle luovutetaan ympäristölupadiplomi

12:30 Toiminnan esittelyä toimialojen infopisteissä​, tule tarinalle myös pormestarin kanssa​

13:00 Kahvitarjoilu ja osallistaminen alkaa neuvotteluhuoneessa

13:30 Kuntalaisten ja kumppaneiden kysymykset ja palaute hallinnolle​

14:00 Tilaisuuden päätös, syömättä jäänyt keitto jaetaan halukkaille

TERVETULOA!

Julistekilpailu

Ympäristöviikon julistekilpailun aiheena on kestävä elämäntapa. Etsimme kuluttamisen vähentämisen lisäksi vaihtoehtoisia tapoja kulutukselle. Kestävän elämäntavan tekojen tekemisen lisäksi niistä kertominen on yhtä tärkeää. Tätä varten on järjestetty yhteinen julistekilpailu, johon on kutsuttu kaikki Päijät-Hämeen ala- ja yläkoululaiset ja lukiolaiset. Osallistuvien töiden tulee olla perillä viimeistään maanantaina 8.5.2023 klo 16. Kilpailutyön voi toteuttaa haluamallaan tekniikalla. Ohjeet osallistumiseen löydät täältä.

Kaikissa kunnissa valitaan palkittava kuntavoittaja ja näistä kaikista kuntavoittajista alueellinen raati valitsee vuoden julisteen. Kisan voittajat palkitaan. Kilpailuun osallistuneista töistä kootaan näyttelyt kuntien kirjastoihin tai vastaaviin julkisiin tiloihin ja kaikki työt ovat nähtävillä Ympäristöviikon Facebook -sivulla.

Kaikki kutsutaan mukaan

Ympäristöviikon vuosittain vaihtuvalla teemalla halutaan nostaa esiin ja lisätä tietoutta yhteiseen ympäristöömme vaikuttavista asioista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan Ympäristöviikkoon. Voit järjestää tapahtuman tai teemapäivän, tai osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin. Tärkeää on huomata, kuinka yhdistämällä voimamme vaikutamme ympäristöön pienilläkin teoilla. Ilmoita tempauksesi tai tapahtumasi mukaan ympäristöviikkoon yhteyshenkilön kautta.

Riitta Hyytiäinen
Ympäristösihteeri 
044 770 2235

Ympäristöviikko

Ympäristöviikko Facebookissa